top of page

ANALITICII-Cum se pot autodepăși aceștia !

Te salut și îmi cer scuze pentru faptul că am întârziat cu această postare, dar în clasa a 12-a timpul nu prea este prietenul meu :)

Acest articol va fi despre tipurile de personalitate ”Analitici” și este ca un fel de continuare al articolului de săptămâna trecută, unde am vorbit despre aceștia și despre testul mbti în sine.

Dacă îți aduci bine aminte, erau 4 tipuri de personalitate din această categorie:

-Arhitect- Introvertit(I), Intuitiv(N), Centrat pe logică(T), Organizator(J)

-Logic- Introvertit (I), Intuitiv(N), Centrat pe logică(T), Căutător(P)

-Conducător- Extravertit(E), Intuitiv(N), Centrat pe logică(T), Organizator(J)

-Polemist- Extravertit(E), Intuitiv(N), Centrat pe logică(T), Căutător(P)

Fiecare dintre aceștia 4 au anumite puncte bune și puncte slabe. Eu voi pune problema despre cum ar putea fiecare să poată lupta cu slăbiciunile sale.

#Arhitectul-https://www.16personalities.com/ro/personalitate-intj-ai aici tot ce trebuie să știi despre el. Iată câteva din defectele acestora și cum ar putea aceștia să le reducă.

-Superficialitatea sau în unele cazuri aroganța, care este generată de la încrederea excesivă în sine și un anume orgoliu în cantități puțin peste acceptabile. Ca acest defect să nu fie predominant și să fie redus, cel mai bine ar fi ca un arhitect să-și amintească de faptul că el urmărește, în general, profunzimea lucrurilor și că un om deschis la minte este nelimitat în cunoștințe, însă ei prin superficialitate și aroganță se vor limita doar la ce cred ei, nevrând să descopere sau să învețe ceva și de la alții. Practic ei trebuie să realizeze că aceste defecte sunt un obstacol spre succesul lor, pe care ei îl consideră măreț

-Faptul că judecă lucrurile foarte mult reprezintă iarăși un defect, pentru că ei, dorind să fie profunzi și să înțeleagă cum funcționează lucrurile cu adevărat, trebuie să înțeleagă mai mult și să judece mai puțin.

-Relațiile interumane reprezintă o slăbiciune a acestora, din cauza axării mai degrabă pe logica lucrurilor și pe inteligența propriu-zisă, decât pe inteligența emoțională. Din cauză că arhitecții sunt persoane gânditoare și analitice, le este destul de greu să înțeleagă oamenii și relțiile, însă ei chiar își doresc să poată face asta, dar se supără foarte rău atunci când sunt mințiți sau înșelați din cauza faptului că ei își pun încrederea prea ușor în oameni, crezând că astfel vor învăța lucruri despre ei. Considerându-se diferite și în același timp superioare celorlalți, ei nu își permit să se facă de râs în fața celorlalți sau să eșueze, de aceea le este mai greu să înțeleagă oamenii și relațiile cu adevărat. În cazul acesta, cel mai bun lucru care poate fi făcut, în opinia mea, este ca aceștia să prindă curaj și să ia cursuri de dezvoltare personală(sau să citească anumite cărți) pentru a-și mări încrederea în ei înșiși cu privire la partea de relații interumane, fără a le mai fi teamă de imaginea lor publică.

Arhitecții sunt persoane nemaipomenit de deștepte, însă cu toate astea din cauză că ei se consideră superiori și prin prisma faptului că judecă lucrurile ușor fără răbdare, îi poate trage în jos uneori.

#Logicul-https://www.16personalities.com/ro/personalitate-intp.

Așa cum spune și în descrierea din acel link, oamenii din această categorie sunt adesea persoane gânditoare care încearcă să găsească un răspuns la orice lucru, fie vorba despre știință, psihologie sau filosofie.

În mare, cele mai mari defecte ale lor sunt:

-Faptul că atunci când au stări de overthinking, ei tind să nu bage pe nimeni în seamă și își pierd foarte ușor atenția și concentrarea de la lumea reală. Acesta, nu știu dacă îl pot considera un defect foarte mare, însă o modalitate de a scăpa de acest fapt este ca Logicienii să înțeleagă că oamenii din preajma lor care încearcă să comunice cu ei pot să le aducă o soluție la problema la care ei se gândesc. De asemenea numai cu ajutorul celorlalți ei pot aplica ceea ce gândesc în interiorul lor, așa că dacă ești un logician, amintește-ți că oamenii care țin la tine cu adevărat vor să te ajute cum pot ei mai bine!

-Un alt defect ar fi și frica de eșec, însă despre eșec și modul în care acesta poate fi depășit voi vorbi în altă postare.

#Conducătorul- https://www.16personalities.com/ro/personalitate-entj

Acest tip de personalitate este foarte rar și reprezintă o combinație de lider cu șef- ceea ce înseamnă că adesea pe oamenii de acest tip, îi vei întâlni mai des în domeniul de afaceri.

Defectele lor cele mai mari sunt următoarele:

-Faptul că sunt oarecum încăpățânați în mai multe situații din viața lor, îi poate conduce la anumite dezamăgiri sau pierderi de legături cu anumiți oameni. Chestia asta poate apărea atât pe plan personal, cât și pe plan profesional. Pentru a putea înlătura acest fapt, conducătorii trebuie să realizeze că cel mai superior și cel mai puternic om, este cel modest, empatic și înțelegător care se luptă nu numai pentru a deveni el puternic și a arăta de ce e în stare, ci pentru a demonstra tuturor că fiecare om poate ajunge puternic, devenind astfel un model pentru ceilalți prin carisma sa și prin abilitatea de a înțelege lucrurile în loc să le judece. Dacă un conducător va putea să depășească acest obstacol, atunci întreaga lor existență ar deveni de 1000 de ori mai bună.

#Polemistul-https://www.16personalities.com/ro/personalitate-entp

Probabil, după părerea mea cel mai interesant tip de personalitate, deoarece el cred că poate fi tipul de om care cunoaște cele mai multe lucruri, însă din cauza dificultății de a decide ce are de făcut în general, îi este greu să pună în practică ceea ce știe.

Oamenii de genul duc adesea lupte cu ei înșiși cu privire la ce decizii ar trebui să ia în stilul lor de viață pentru a putea atinge nivelul la care ei își doresc să ajungă, care nici pe acesta, adesea, nu-l cunosc.

Ei au o fire curioasă și îndrăzneață care îi ajută să dorească să experimenteze cât mai multe lucruri din cât mai multe domenii pentru a găsi o modalitate pentru a duce o viață pe măsura așteptărilor lor.

Defectele acestea ar putea fi îndreptate prin participarea în diferite programe de muncă în echipă și prin cursuri de dezvoltare personală, ce țin în principal de munca în echipă.Te întrebi oare de ce? Pentru că polemiștii sunt foarte dificil de înțeles și pentru că lor le este destul de greu să spună ceea ce simt față de ceilalți. Munca în echipă exact la asta te ajută, să poți lucra cu oamenii, să înveți să te organizezi și să-ți aduni ideile și să poți le pui în practică prinzând astfel curaj că poți să te autodepășești și să devii un om puternic și matur în același timp!

Cam asta este!

Am scris foarte mult în acest articol și am încercat să cuprind ce cred eu că este mai important legat de aceste tipuri de personalități. Sper să-ți placă și voi încerca să revin cu o nouă postare cât de curând posibil.


Featured Review
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
  • Facebook Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Pinterest Social Icon
  • Instagram Social Icon

Scrie-mi un feedback 

Thanks! Message sent.

bottom of page