Cum pot fi mediate cauzele care pot provoca certuri într-o relație!
În articolul precedent, vorbisem despre ruperea unei relații- fapt care poate afecta foarte mult viețile și gândirea unor persoane! Ei bine, în acest articol, voi aprofunda despre modul în care toate acele cauze menționate în articolul precedent, ar putea fi mediate.
Țin să menționez, de la început, că acestea se pot rezolva numai dacă partenerul/partenera tău/ta, sunt oameni înțelegători, care țin cu adevărat la tine!
Cauzele respective erau :
-INDIFERENȚA
-nepotrivirea
-neîncrederea
-frustrările interioare
-neînțelegerea sau antipatia față de partener
-orgoliul
-slăbiciunea interioară, care include și autosubestimarea
Le voi lua pe fiecare în parte și le voi aprofunda:
1-INDIFERENȚA- Am scris această cauză cu litere mari, deoarece ea reprezintă, în opinia mea, cea mai mare problemă a omenirii, așa că dacă ești indiferent și ”nu-ți pasă”, atunci vei rămâne singur pe interior întotdeauna, pentru că un om indiferent, este ca un om inexistent pentru el, care prin nepăsarea lui, îi rănește pe toți oamenii din jurul său. Revenind la subiect, dacă partenerul/partenera ta este o persoană care nu-i pasă în general de lucrurile care pentru tine contează și prezintă ”simptomele” menționate de mine, atunci țin să-ți spun că într-o relație de genul nu există deloc autenticitate și nici comunicare deschisă. Singura cale de rezolvare este ca amândoi să stați de vorbă față în față și să fiți sinceri și deschiși unul față de celălalt. Atunci când există o problemă de genul, primul pas spre a rezolva-o cu adevărat este să fie tratată cu seriozitate și sinceritate...Dacă nu puteți ajunge la un consens, atunci cel mai bine ar fi să vă despărțiți!
2-Nepotrivirea- Se întâmplă atunci când persoanele din cuplu au concepții, opinii sau stiluri de viață diferite. Practic atunci când persoanele respective nu se pot înțelege din cauza că există o diferență enormă cu privire la caracterul și personalitatea acestora. Rezolvarea este simplă. În astfel de situații oamenii se întreabă în mintea lor câteodată: ”Ce am văzut la el/ea?”. Iar acum eu te întreb același lucru. Răspunsul la această întrebare fie va provoca o despărțire, dacă este unul negativ, fie te va face să realizezi că poate tu chiar ții foarte mult la persoana de lângă tine și că pentru a se rezolva chestia asta, trebuie să purtați o conversație deschisă și sinceră despre ”voi doi” și despre ceea ce simțiți cu adevărat.
3- Neîncrederea-Am vorbit puțin despre ea și data trecută. Pentru ca o persoană să poată avea încredere în partener, trebuie mai întâi de toate să aibă încredere în ea, iar asta se poate acumula prin mai multe etape. Dacă partenerul/partenera îți dă semne că nu are încredere în tine, atunci liniștește-l/o și încearcă să-l/o înțelegi că el/ea de fapt nu are încredere în propria persoană, de aceea se manifestă așa. Asta va ajuta la comunicarea din relația voastră și în același timp îi va demonstra partenerului că îl înțelegi și că te judecă greșit. Însă pentru a rezolva asta cu adevărat, va trebui să-l ajuți pe partener să aibă încredere în el și în tine. Voi vorbi despre încredere cât de curând posibil.
4-Frustrările interioare pot avea un impact negativ asupra unei relații, iar existența lor, poate duce la certuri aprinse și nu numai în relații, ci și în căsnicii. Acestea pot fi mediate prin pură dorință de înțelegere în loc de judecare. Orice om are un motiv mai mult sau mai puțin vizibil, pentru care e cum e sau face ceea ce face, așa că nu judeca pe nimeni, ci mai degrabă încearcă să înțelegi. Oamenii cu frustrări au ajuns așa, din cauză că au fost judecați sau ignorați atunci când aveau nevoie de ajutor și de înțelegere. Fii tu cel/ cea care le oferă ceea ce ei mereu au vrut, dar nciodată nu au primit :)
5-Neînțelegerea și antipatia țin de numărul 2 doar că singurul lucru care diferă este că poate să existe un cuplu în care oamenii să fie compatibili, însă ei să nu se înțeleagă, din cauză că nu au inteligența emoțională necesară pentru a face asta. Așa că soluția de mediare este oarecum la fel ca la 2 :)
6- Orgoliul este în opinia mea cel mai mare dușman dintr-o relație, deoarece poate provoca râcă, oftică, certuri, invidie, și multe alte conflicte de mai multe tipuri, care adesea, niciodată nu se termină cu bine...Se uită de empatie, de frumusețe, de sentimente și de multe alte aspecte importante cu adevărat pentru ce? PENTRU UN R*H*T de orgoliu și mândrie, care nu reprezintă altceva decât încăpățânare. Pentru a rezolva cu adevărat această problemă pune-i partenerului/partenerei următoarele întrebări :
-A auzit de principii? Dacă da, care sunt principiile sale?
-Ce este cel mai important lucru într-o relație?
-Ce contează pentru el/ea mai mult într-o conversație? Să aibă dreptate? Sau să nu supere pe nimeni și de ce ?
-Ce înseamnă/reprezintă pentru el/ea iubirea și cu sentimentele?
În funcție de aceste răspunsuri și de așteptările tale la acestea, vei putea să-ți dai seama, dacă se merită sau nu, să mai continuați relația...
7-Slăbiciunea interioară și autosubestimarea intră tot la neîncrederea în sine (3), despre care voi vorbi separat în curând într-o altă postare
Cam în felul acesta privesc eu lucrurile legate de aceste cauze. Cheia medierii lor (acolo unde este posibil bineînțeles) este înțelegerea și dorința adevărată de a ajuta și a susține o persoană.
Vreau, înainte de încheiere, să mai menționez încă o dată că, în cazul în care partenerul/a este o persoană ”dinamică”, neînțelegătoare și negativistă, atunci mai bine desparte-te de o persoană de genul, care are pretenția ca tu să-i fii inferior/inferioară ei și care nu face altceva, decît să-ți mănânce timp prețios din viața ta! Cam asta a fost cu distrugerea de relații. Dacă ai nevoie de ajutor (de orice fel), nu ezita să-mi scrii. Te salut!